Προγράμματα

5/12/2014
Το σχολείο μας επιλέχθηκε και συμμετέχει και φέτος, για το σχολικό έτος 2014-2015, στο  Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής Μαθητών, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


16/06/2014

Ευχαριστήρια επιστολή
     Θα θέλαμε κι εμείς με τη σειρά μας να σας ευχαριστήσουμε που φέτος εντάξατε και το σχολείο μας στο πρόγραμμά σας.
     Σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας πραγματικά το πρόγραμμά σας στήριξε πολλές οικογένειες, που το είχαν ανάγκη. Επίσης, συνέβαλε ουσιαστικά, ώστε τα παιδιά του σχολείου μας να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
     Σας ευχαριστούμε πολύ και ευελπιστούμε να μας συμπεριλάβετε και του χρόνου στο πρόγραμμά σας.
                                                                                               Με εκτίμηση

Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής Μαθητών

Το σχολείο μας επιλέχθηκε και συμμετέχει για το σχολικό έτος 2013-2014 στο   Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής Μαθητών , το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στόχοι του προγράμματος είναι α)η καθημερινή προσφορά στους μαθητές του σχολείου ενός μικρού, υγιεινού και ποιοτικού γεύματος  και β) η ενημέρωση των μαθητών και των οικογενειών τους για την υγιεινή διατροφή και τις σωστές διατροφικές συνήθειες .

Το μικρογεύμα  σχεδιάζεται από την  ειδική επιστημονική ομάδα του προγράμματος σε συνεργασία με Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και των ΗΠΑ, όπως το Harvard. Υπολογίζεται ότι με το μικρογεύμα καλύπτεται το 25% από το σύνολο των διατροφικών αναγκών των παιδιών την ημέρα. Επίσης, παρέχονται στα παιδιά σημαντικά συστατικά για την ανάπτυξή τους .

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά του σχολείου ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

19/03/2013
 
Joan Amos Comenius (1592-1670)
Οικουμενιστής φιλόσοφος και ανθρωπιστής παιδαγωγός που εργάστηκε για την ειρήνη και την ενότητα μεταξύ των λαών.  Ήταν απόλυτα πεπεισμένος ότι η εκπαίδευση είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην πλήρη ανάπτυξη των ανθρώπινων ικανοτήτων.


Στα πλαίσια της δυνατότητας συμμετοχής σχολικών μονάδων σε ευρωπαϊκά προγράμματα με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, το σχολείο μας κατέθεσε αίτηση στις 19/2/13 για το πρόγραμμα Comenius.
Μέσω του προγράμματος αυτού ενθαρρύνεται η διακρατική συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης, με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων που σκοπό έχουν την κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών κρατών, πολιτισμών και κουλτούρας και ν΄αναπτύξουν δεξιότητες κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης.
Η πρόταση που κατατέθηκε από εμάς αφορούσε τη σχολική σύμπραξη του σχολείου μας με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία από την Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία, Πολωνία και Ισπανία για την υλοποίηση ενός Κοινού Σχεδίου Μάθησης (Project) με τίτλο " Food for Thought ".
Η ελληνική συμμετοχή δυστυχώς απορρίφθηκε από τον Εθνικό φορέα αλλά ήταν μια πολύτιμη και όμορφη εμπειρία με την οποία εξοικειώθηκε το σχολείο για μελλοντική συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις Δια βίου μάθησης.

ΕΟΔΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: " LINK ΟΔΗΓΙΩΝ"  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ...