Μικροί σεφ... εν δράσει

Στη συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζονται εν συντομία οι δράσεις μαγειρικής, που διοργανώνονται κατά καιρούς μέσα στο σχολείο. Κάνοντας κλικ πάνω στην περιγραφή μεταβαίνετε στη συγκεκριμένη δημοσίευση.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018
30/11/2017: Μικροί σεφ... εν δράσει (1)
15/12/2017: Μικροί σεφ... εν δράσει (2)





Συνταγές- Φωτογραφικό υλικό



ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ
ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 αυγά
1 μπέκιν-πάουντερ
1 βαζάκι μαρμελάδα
2 βανίλιες
Λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βιτάμ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη ρίχνοντας το αλεύρι σιγά σιγά και όσο χρειαστεί για να μην κολλάει η ζύμη. Σε ένα ταψάκι τάρτας στρώνουμε την ζύμη στον πάτο και στα πλαϊνά. Κρατάμε λίγη ζύμη στο μπολ, για να στολίσουμε την τάρτα επάνω. Μαλακώνουμε τη μαρμελάδα με το κονιάκ και την ρίχνουμε πάνω στη ζύμη. Πλάθουμε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη και τις βάζουμε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30 λεπτά.
                                                                 
                                                                    Καλή Επιτυχία





                                                     ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέκιν-πάουντερ
κανέλα- γαρύφαλο
κακάο (αν τα θέλουμε δίχρωμα)

Εκτέλεση 
Ρίχνουμε στη λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι,κανέλα και γαρύφαλο και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέκιν και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Η ζύμη αν είναι μαλακή, ίσως να μην χρειαστεί να ρίξουμε όλο το αλεύρι.
Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.





ΠΙΤΣΑ
Ζύμη πίτσας
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Νερό όσο πάρει για να γίνει ένα μαλακό ζυμαράκι (περίπου μια κούπα νερό χλιαρό)
Λίγο λάδι για να μαζέψει το ζυμάρι από τα τοιχώματα

Σάλτσα πίτσας
1 μπουκάλι κέτσαπ (375 ml)
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο σκόρδο
Λίγο λάδι
Απλά ανακατεύω χωρίς να βράσω τα υλικά

Τυριά : Πεκορίνο, ρεγκάτο, μοτσαρέλα.






ΚΕ'Ι'Κ
4-5 αυγά
1 βιτάμ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 φαρινάπ
1 ποτήρι γάλα
κακάο ή σοκολάτα
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλιας

Εκτέλεση : Χτυπάμε με το μίξερ σε μια λεκάνη τα αυγά, το βιτάμ και την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το φαρινάπ και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα.
Ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Άν θέλουμε κρατάμε λίγο στη λεκάνη και ρίχνουμε κακάο ή σοκολάτα, χτυπάμε με το μίξερ και στη συνέχεια το βάζουμε στη φόρμα ανακατεύοντας ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 βαθμούς.