Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ "ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" (6 ΙΟΥΝΙΟΥ)



«Θα σου πω μια ιστορία»
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, μια ομάδα μαθητών  και γονέων «ζωντάνεψαν» ήρωες παραμυθιών και αφηγήθηκαν ιστορίες με το σώμα τους.
Η παραπάνω δράση αποτέλεσε την ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποίησε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας Λουΐζα Μιχαλακοπούλου.  Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 μήνες και η θεματική του αφορούσε το σωματικό σχήμα ως μέσω έκφρασης συναισθημάτων μέσα από  παραμύθια και κοινωνικές ιστορίες. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 8 μαθητές από την Α΄,Β΄ και Γ΄τάξη.
Ο κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη της κινητικής έκφρασης και δημιουργικότητας των μαθητών/τριων, μέσα από την αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών και κοινωνικών ιστοριών. Μέσα από  μια σειρά βιβλίων οι μαθητές προσέγγισαν θέματα που αφορούν άμεσα τα παιδιά όπως η διαχείριση συναισθημάτων μέσα από το σώμα μας (π.χ. έλεγχος  του θυμού) σεβασμός στα σωματομετρικά χαρακτηριστικά των άλλων,  ανάπτυξη τρόπων συνεργασίας (π.χ. ομαδικά παιχνίδια)  και  την  αυτοέκφραση με τη χρήση του λόγου (αφήγηση ιστορίας) και κινητικής απόδοσης μέσα από το σωματικό σχήμα.